PRIVACY & COOKIE POLICY

PRIVACY & COOKIE POLICY

COL Group AB, COL Commercial AB, COL Ltd, COL B.V., COL Deutschland GmbH, COL Norway AS, COL SRL och COL S.A.S. ingår i Car-O-Liner-gruppen av företag i Europa som behandlar dina uppgifter. Car-O-Liner-koncernen drivs under handelsnamnen på Car-O-Liner, Josam och TruckCam i Europa.

Om du har några frågor eller problem angående denna policy, vänligen kontakta: info@car-o-liner.se

Vi uppskattar ditt intresse för våra tjänster och ditt besök på denna webbplats. Skyddet av din integritet vid behandlingen av dina personuppgifter är viktigt för oss och som vi ägnar särskild uppmärksamhet åt under våra affärsprocesser.

Denna sekretesspolicy svarar på vanliga frågor om vilka typer av data vi samlar in och hur den används. Vänligen läs följande noggrant för att förstå våra synpunkter och rutiner beträffande dina personuppgifter och hur vi behandlar dem.

1. Vilka personuppgifter samlar vi in?

Vi samlar in och behandlar en rad personuppgifter inklusive:

Data du ger oss:

  • Detta är information om dig som du ger oss genom att fylla i formulär på vår webbplats eller genom att svara oss via telefon, e-post, personligen eller på mässor eller händelser eller på annat sätt. Den innehåller information du anger när du registrerar dig för att använda vår webbplats, prenumerera på våra tjänster, söka efter en produkt och när du rapporterar ett problem med vår webbplats. Den information du ger oss inkluderar till exempel: namn, titel, adress, företagstelefonnummer, inköpsinformation, företagsadress, faxnummer, ursprungsland / nationalitet, passnummer, bostadsort, finansiell och kreditkortsinformation, personligt beskrivning, fotografi, kundnummer, företagsrelaterad information, preferenser som tillhandahålls av Internetaktivitet, undersökningsresponser marknadsföringsinsatser och namnet på det företag du arbetar för.

Data vi samlar om dig:

  • När det gäller vart och ett av dina besök på vår webbplats samlar vi automatiskt information om dina besök genom användningen av olika tekniker. Det kan innehålla information om din internetleverantör, webbläsartyp, operativsystem, sidor som är tillgängliga på våra webbplatser och online källor, och datum och tid för åtkomst för att optimera din användarupplevelse och förbättra den tid du spenderar hos oss online. Vi får också information som berättar  vilken sida du kom till vår webbplats från. Vår webbplats, appar och onlinetjänster använder cookies för att skilja dig från andra användare. Detta hjälper oss att ge dig en bra upplevelse och gör det också möjligt för oss att förbättra vår webbplats och tjänster. För detaljerad information om vilken teknik vi använder, se vår Cookie Policy.

Data vi samlar in från andra källor:

  • Vi kan också få information om dig från andra webbplatser vi driver eller de andra tjänsterna vi tillhandahåller. Vi kan också få information om dig från våra franchisetagare eller agenter. I det här fallet kommer vi att ha informerat dig när vi samlade in uppgifterna om vi avser att dela den data internt och / eller kombinera den med data som samlats in på denna webbplats. Vi kommer också att berätta för vilket syfte vi delar och kombinerar dina uppgifter.
  • Vi arbetar också med tredje part, bland annat affärspartner, underentreprenörer inom teknisk, betalnings- och leveranstjänster, annonsnätverk, analysleverantörer, sökuppgiftsleverantörer, ledningsgeneratorer, dataaggregatörer, sociala medierplattformar och kreditreferensorgan.
  • Vi kan begära att du ger oss information om din återförsäljare eller representant eller om du beställer en produkt till någon annan online och vill ha den skickad direkt till mottagaren, kan du lämna in mottagarens namn och adress. De typer av personuppgifter som kan hämtas om andra personer inkluderar: återförsäljare eller representantens namn och kontaktuppgifter samt en produktmottagarens namn, adress, e-postadress och telefonnummer.

2. Hur används personuppgifterna av oss?

Vi kan använda personuppgifter som hålls om dig på följande sätt:

  • Webbsida erfarenhet: för den tekniska administrationen av webbplatsen; för interna operationer för kundadministration för produktundersökningar; för felsökning för dataanalys, testning och forskning och utveckling; för att säkerställa att innehållet från vår webbplats presenteras på det mest effektiva sättet för dig och för din dator; och som en del av våra ansträngningar att hålla vår webbplats säker;
  • Business Användning: att uppfylla en transaktionsförfrågan eller att fullgöra våra skyldigheter som följer av avtal som du träffar hos oss eller för att skicka mer information om att bli franchisetagare eller återförsäljare att genomföra en kreditkontroll att skicka meddelanden om förnyelse att upprätta och hantera konton och att analysera och utveckla nya produkter, tjänster och hemsida;
  • Ger stöd: att tillhandahålla kundsupport, hantera prenumerationer och svara på förfrågningar, frågor och kommentarer; att meddela dig om ändringar i vår tjänst och att mäta hur effektivt vi tar itu med dina problem;
  • Övervakning & inspelning: att hantera alla samtal, chattar eller andra interaktioner med oss, inklusive av kundtjänsten. Observera att det är vår allmänna praxis att övervaka och i vissa fall registrera sådana interaktioner för personalutbildning eller kvalitetssäkring eller för att behålla bevis på en viss transaktion eller interaktion.
  • Mobila applikationer: att göra tillgängliga mobila applikationer, för att genomföra sociala medieplattformar på några av våra webbplatser, att registrera sig på dessa plattformar. Vänligen hänvisa till eventuella kompletterande sekretesspolicyer som kan vara tillgängliga med avseende på dessa tredje parts sociala medier.
  • Skydda våra rättigheter och egendom: för att skydda våra rättigheter eller egendom eller våra affärspartners, franchisetagare, återförsäljare, leverantörer, kunder eller andra när vi har rimliga skäl att tro att sådana rättigheter eller egendom har påverkats eller kan påverkas; att återkräva skulder förhindra, upptäcka, identifiera, utreda, svara och skydda mot potentiella eller faktiska fordringar, skulder och förbjudna beteenden eller aktiviteter.
  • Information för våra affärspartners, återförsäljare och franchisetagare: att administrera och utveckla vår affärsrelation med dig, affärspartnern, återförsäljaren eller franchisetagaren du representerar, inklusive att dela information med vår grupp, att ingå eller utföra en transaktion med dig, att kontakta dig som en del av tillfredsställande undersökningar eller för marknadsundersökningsändamål;
  • marknadsföring: att kommunicera om och administrera deltagande i speciella evenemang, program, undersökningar, tävlingar och andra erbjudanden och kampanjer; att ge dig information om andra varor och tjänster som vi erbjuder eller erbjuds av andra som liknar dem som du redan har köpt eller frågat om och skickar informativa eller marknadsförda e-postmeddelanden till dig, vilket du kanske inte väljer att ta emot som beskrivet nedan;
  • Undersökningar: att begära och ta emot från dig information om din erfarenhet av våra produkter och tjänster. Vi kan använda informationen för att utforma erbjudanden anpassade till dina intressen.

3. På vilken rättslig grund samlar vi in och använder mina uppgifter?

Vi samlar och använder dina personuppgifter för antingen [(i) utförandet av ett kontrakt som du är part i eller för att vidta åtgärder på din förfrågan innan du går in i ett kontrakt och / eller (ii) för direkt marknadsföring, och / eller (iii) våra legitima intressen och i enlighet med dina grundläggande rättigheter och friheter och / eller (iv) på grund av en laglig skyldighet och / eller (v) att skydda dina vitala intressen.

4. Har mina personuppgifter överförts eller tillhandahållits till tredje part?

Car-O-Liner-koncernen är en global organisation med affiliates, dotterbolag, affärsprocesser, ledningsstrukturer och tekniska system som går över gränserna. Som sådan delar vi de personuppgifter vi samlar in med andra företag inom Car-O-Liner-gruppen och överför den till länder i världen där vi gör affärer i samband med användningarna som identifierats ovan och i enlighet med denna sekretesspolicy.

Med förbehåll för att de överensstämmer med gällande lagstiftning och / eller denna sekretesspolicy, kommer vi också att avslöja dina personuppgifter till utvalda icke-anslutna tredje parter, inklusive de som utför transaktionsbehandling eller servicefunktioner, kreditreferensorgan, inkassobyråer och / eller andra företag som tillhandahåller tjänster på vår vägnar, professionella tjänsteleverantörer (inklusive översättare, juridiska rådgivare och revisorer), negativa parter som har laglig rätt att få sådan information och deras råd och experter, brottsbekämpande myndigheter och andra myndigheter.

Vi kommer att avslöja sådan information för följande ändamål:

  • att betjäna det rättsliga avtalet mellan oss och tredje part, att tillämpa användningsvillkoren, för att uppfylla våra skyldigheter gentemot innehåll och teknikleverantörer;
  • att hantera kund-, återförsäljare, franchisetagare och kundkonton effektivt, att betjäna och behandla transaktioner, att marknadsföra produkter och tjänster som erbjuds av oss och våra
  • anknutna företag, för att hantera vår verksamhet,
  • att förbättra och optimera vår webbplats och tjänster;
  • så att de kan erbjuda produkter eller tjänster som kan vara av intresse för dig (förutsatt att du har samtyckt), som du kan välja att ta emot enligt nedan och
  • enligt lag i de fall då vi är skyldiga att avslöja eller dela med dig av din personliga information för att följa laglig eller lagstadgad skyldighet eller för att skydda våra rättigheter, egendom
  • eller säkerhet samt våra kunders, kunders , återförsäljare, franchisetagare eller andra eller som svar på en domstolsordning, en domstol eller en brottsbekämpande myndighetens begäran.

Omständigheter kan uppstå om vi av strategisk eller annan affärsskäl beslutar att sälja, köpa, slå samman eller på annat sätt omorganisera vår verksamhet. En sådan transaktion kan innebära att personuppgifter lämnas till potentiella eller faktiska köpare eller mottagandet av sådana uppgifter från säljare. Det är vår praxis att söka lämpligt skydd för data i dessa typer av transaktioner.

Vi använder icke-identifierande och aggregerad information för att bättre utforma och förbättra vår webbplats och tjänster och samla information för produkthantering och utveckling. Till exempel kan vi berätta för vår säljare och marknadsförare att X antal personer besökte ett visst område på vår hemsida eller att Y antal programvarulicenser beställdes under en viss tidsperiod. Denna aggregerade information kan också delas med våra medlemsförbund och oberoende återförsäljare.

5. Hur länge kommer mina personuppgifter att hållas?

Vi kommer att sträva efter att inte behålla dina personuppgifter i en form som gör att du kan identifieras längre än vad som är rimligt nödvändigt för att uppnå tillåtna ändamål. Det innebär att data kommer att förstöras eller raderas från våra system eller anonymiseras när den har uppnått den gällande retentionstiden.

6. Ska mina personuppgifter överföras till andra länder?

Personuppgifter kan överföras utanför EES-området till medlemmar i vår grupp och andra tredje parter enligt ovan, förutsatt att vissa villkor som anges i tillämplig lagstiftning följs. Dina personuppgifter kommer också att behandlas av personal som arbetar utanför EES som arbetar för oss. Det inkluderar bland annat personal som deltar i bland annat uppfyllandet av din beställning och tillhandahållande av supporttjänster.

Vi är part i ett dataöverföringsavtal med gruppmedlemmarna och vi kommer att (i) hålla det dokumentet aktuellt med gällande lag, och (ii) engagera sig endast i personuppgifter från EES till utanför EES enligt ett sådant avtal eller ett alternativt sätt att överföra i enlighet med lagstiftningen om uppgiftsskydd. För mer information om skyddsåtgärderna, vänligen kontakta info@car-o-liner.se.

7. Vilka säkerhetsåtgärder finns för att skydda mina personuppgifter?

Vi strävar efter att skydda säkerheten för dina personuppgifter. Vi kommer att sträva efter att upprätthålla administrativa, tekniska och fysiska skyddsåtgärder för att skydda mot förlust, missbruk eller obehörig tillgång, avslöjande, ändring eller förstörelse av dina personuppgifter.

Tyvärr är överföringen av information via internet inte helt säker. Trots att vi strävar efter att skydda dina personuppgifter kan vi inte garantera säkerheten för dina personuppgifter som sänds till oss eller lagras på våra system. All överföring sker på egen risk. När vi har fått dina personuppgifter använder vi procedurer och säkerhetsfunktioner för att försöka förhindra obehörig åtkomst. Dessa förfaranden omfattar fysiska, elektroniska och ledande förfaranden. När du beställer eller får tillgång till din kontoinformation, erbjuder vi användningen av en server som krypterar informationen du anger innan den skickas till oss.

8. Hur uppdaterar eller öppnar jag mina personuppgifter?

Vi ber att du håller dina uppgifter så aktuella som möjligt så att du får maximal nytta av oss.

Om du har ett konto hos oss kan du komma åt och korrigera personuppgifter som vi behåller i ditt onlinekonto genom att klicka på ”Ditt konto” och ange ditt användarnamn och lösenord. För andra frågor om uppdatering eller ändring av din kontouppgifter eller om några fel i dina personuppgifter inte kan korrigeras genom att komma åt ”Ditt konto”, var god kontakta info@car-o-liner.se.

9. Vilka rättigheter har jag i förhållande till mina personuppgifter?

Beroende på omständigheterna kan du ha rätt till:

  • begära tillgång till alla personuppgifter vi har om dig
  • motsätta sig behandlingen av dina data för direkt marknadsföring
  • be om att få felaktiga uppgifter om dig ändrade eller uppdaterade
  • be att få dina data raderade eller begränsa bearbetningen i vissa begränsade situationer
  • begära att dina personuppgifter överförs till en annan organisation som kontrollerar dina personuppgifter
  • och / eller motsätta sig något beslut som väsentligt påverkar dig att tas enbart av en dator eller annan automatiserad process.

Om du vill göra en formell begäran om information vi håller om dig, kan du kontakta oss, here>

10. Hur väljer jag inte att kontaktas i reklamändamål?

Du har rätt att fråga oss att inte skicka dig marknadsföringskommunikation. Vi informerar dig vanligtvis (innan vi samlar in personuppgifter) om vi avser att använda dina personuppgifter för sådana ändamål eller om vi avser att lämna ut din information till tredje part för sådana ändamål. Du kan utöva din rätt att förhindra sådan behandling genom att kolla vissa rutor på de formulär som vi använder för att samla in personuppgifter. Du kan också utöva rätten att förhindra sådan behandling vid vilken tidpunkt som helst:

  • Klicka på unsubscribe länken i någon informations- eller PR-e-post som vi skickar dig.
    Kontakta oss om du vill ändra din prenumeration, e-post och kontaktinställningar eller om du har frågor om att ta bort ditt namn från våra prenumerationslistor.
    Om du har några frågor om hur du ändrar din kontaktprestation eller behöver hjälp med att ta bort ditt namn från våra abonnemangslistor, vänligen kontakta info@car-o-liner.se.

11. Hur använder vi cookies?

Vi använder cookies, taggar och annan liknande teknik för att skilja dig från andra användare av vår webbplats, appar och onlinetjänster. Det hjälper oss att ge dig en bra upplevelse när du surfar på vår webbplats, appar och onlinetjänster och gör det möjligt för oss att förbättra vår webbplats och tjänster.

De flesta webbläsare accepterar automatiskt cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen eller använda våra tjänster, godkänner du vår användning av cookies. Du kan dock förhindra att cookies sparas på din dator eller enhet genom att ställa in din webbläsare för att inte acceptera cookies. De exakta instruktionerna för detta finns i manualen för din webbläsare. Du kan när som helst ta bort cookies som redan finns på din dator eller enhet. Om du väljer att ställa in dina webbläsarinställningar så att cookies inte accepteras kan du fortfarande besöka vår webbplats, appar och onlinetjänster. Det kan dock påverka användningen av vissa delar av våra webbtjänster, appar och onlinetjänster och minska tillgängligheten av de tjänster som tillhandahålls av vår webbplats, appar och onlinetjänster.

Session cookies Det är tillfälliga cookie-filer som upphör när du stänger webbläsaren eller appen.
Persistent cookies är cookiefiler som förblir kvar tills du raderar dem eller de upphör att gälla.

Vi använder följande ihållande cookies:

  • Strikt nödvändiga cookies. Dessa är kakor som krävs för driften av vår webbplats, appar och onlinetjänster. De inkluderar till exempel cookies som gör att du kan logga in på säkra områden på vår webbplats, använda en kundvagn eller använda e-faktureringstjänster.
  • Analytiska / prestanda cookies. Dessa tillåter oss att känna igen och räkna antalet besökare och se hur besökarna flyttar runt på vår webbplats, appar och onlinetjänster när de använder den. Det hjälper oss att förbättra hur vår hemsida fungerar, till exempel genom att se till att användarna hittar vad de letar efter.
  • Funktionalitet cookies. Dessa används för att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats, appar och onlinetjänster. Detta gör det möjligt för oss att personifiera vårt innehåll för dig, hälsa dig med namn och kom ihåg dina preferenser (till exempel ditt språkval eller regionval).
  • Inriktning cookies. Dessa cookies registrerar ditt besök på vår webbplats, appar och onlinetjänster, de sidor du har besökt och de länkar du har följt. Vi använder denna information för att göra vår webbplats, appar och onlinetjänster och annonsering som visas på den relevant för dina intressen. Vi kan också dela denna information med tredje part i detta syfte.

Du kan hitta mer information om de enskilda cookies vi använder och de syften vi använder dem till i tabellerna nedan:

 

Vad ska jag göra om jag anser att det har brutit mot gällande lagstiftning om dataskydd eller denna sekretesspolicy?

Om du anser att gällande dataskyddslagstiftning eller denna policy inte har följts, bör du ta upp frågan genom att kontakta: info@car-o-liner.se. Eventuella brott kommer att tas allvarligt.

12. Ändringar av denna sekretesspolicy

Vi förbehåller oss rätten att ändra denna sekretesspolicy när som helst och utan föregående meddelande. Vi lägger upp några ändringar på vår hemsida så var snäll och kolla regelbundet för den senaste versionen av vår integritetspolicy. Den här versionen publicerades 2018-04-19.

13. länkar

Den här webbplatsen innehåller länkar till andra webbplatser. Observera att vi inte är ansvariga för innehållet eller sekretesspraxis för dessa webbplatser, och vår integritetspolicy gäller inte information som samlas in från dig av dessa webbplatser. Vi uppmanar dig att läsa sekretessutlåtandena för varje webbplats som samlar information från dig. När du lämnar vår webbplats via en länk för att interagera med en webbplats som inte regleras av vår integritetspolicy, öppnas ett nytt webbläsarfönster. Om din interaktion med vår webbplats kräver att du skickar din information till en tredje parts webbplats som inte regleras av vår integritetspolicy, informerar vi dig tydligt innan din information skickas.